TUSE NÆS OG EGNEN                                                                                                                                                   


Tuse Næs er en halvø omkranset af Lammefjorden, Isefjorden og Holbæk Fjord. Lyset, skovene og de bølgende morænelandskaber har tiltrukket mange kunstnere og sommerhusgæster. Her er et rigt kultur- og naturliv at fordybe sig i.

Lidt om to af skovene på Tuse Næs. Hønsehals-skoven byder på skovensomhed og fremfor alt svimlende smukke udsigter over Isefjorden og Udby Vig. En mystisk kampestensætning, en helligkilde og Strandenge med 13 orkidéarter er også en del af oplevelsen her. Bognæs Skov- & strand: Med fin udsigt til den fredede Udby Vig med Hønsehals Skov overfor. Der er en altersten – bautasten - fra oldtiden i skovens nordøstlige hjørne. Lille sandstrand med bådebro og hyggelig grillplads. Fra Tornehage er der mulighed for lystfiskeri af havørred.

Lokalområdet byder herudover på mange muligheder for vandre- og cykelture samt skønne udflugter. På turen rundt vil man opleve en mangfoldighed af lokal producenter som Tuse Næs byder på. Flere forskellige kødkvægsracer afgræsser marker og enge. Vores "nabo" Hesselbjerg Frilandsænder,  Ellemosegaard kyllinger ved Tobjerg og Frilandsgrise i Markeslev. Tuse Næs gårdmosteri med den bedste æblemost bor i Løserup, hvor også juletræerne dyrkes.

Egnen byder på mere end 500 km stier og vandreruter langs fjorde og over høje med fabelagtige udsigtspunkter.

Andelsbyen Nyvang er et levende museum for hele familien - hvor I kan opleve tiden på landet fra 1870- 1950. I træder ind i en lyslevende fortid og oplever folk i datidens dragter og med deres daglige gøremål.

Det smukke Odsherred åbner sig kun 2 km herfra. Her findes nogle af Danmarks bedste badestrande og fine fiskemuligheder. Dragsholm Slot, Sommerlandsjælland og Odsherred ZOO ligger kun 20 min kørsel herfra. Det er også gode bud på skønne oplevelser for hele familien.

I Holbæk by findes spændende spisesteder. Smagsviften spænder fra det nye danske-franske-italienske gourmetkøkken til det dejlige danske smørrebrød. For ølentusiasten vil Holbæk Bryghus være et besøg værd. SuRi er Holbæk by’s gourmet restaurant. De var vinder af local cooking 2013 i Region Sjælland.