Dit unikke kursussted

         Selskabslokaler

        Bed and Breakfast

LYNGHOLM LANDSTED OG MILJØET                                                                                                                              

Vi har siden vi overtog Landstedet i 2006 bestræbt os på at reducere gårdens energiforbrug og CO2 udledning på en rentabel måde.

Vi startede med at installere et 17 KW jordvarmeanlæg som erstatning for et gammelt oliefyr, en fastbrændselskedel og el opvarmning. Varmepumpen "suger" varmen fra vores marker, hvor der ligger 1,3 km slange nedgravet og det giver mere end tre gange bedre udnyttelse af energien i forhold til opvarmning med el radiatorer. Det gamle solfangeranlæg er renoveret og forvarmer nu brugsvandet eller varmer det helt op på solrige dage.

Vi har forbedret store dele af klimaskærmen på stuehuset. En tagrenovering gav os mulighed for at øge isoleringen og skabe et harmonisk stuehus med elegante kviste og frontspids. Vi har samtidig blæst isolering ind i hulmurene, hvor det manglede til glæde for både miljø og indeklima.

De gamle brændeovne er udskiftet med nye effektive ovne, så både vores gæster og vi selv kan hygge os foran ilden og nyde godt af varmen fra det brænde vi får fra ejendommen. Brænde som bortset fra lidt brændstof til motorsaven er gratis og CO2 neutralt.

Blandt de lavhængende frugter er udskiftning af glødepærer til sparepærer, hvor det er hensigtsmæssigt. Nu gør diodelamperne sit indtog og reducerer elforbruget yderligere. Også husholdningsmaskinerne er udskiftet med henblik på et lavere energi- og vandforbrug.

I 2012 købte vi et 6 KW solcelle anlæg, som vi fremadrettet forventer kan reducere vores elindkøb med 30% og dermed yderligere bidrage til at reducere CO2 udledningen.

Vi lever i en tid hvor meget går hurtigere og hurtigere, men heldigvis ikke vores elmåler.

Økologi er med til at skåne miljøet og i 2011 fik vores marker, der er permanente græsmarker status som økologiske og siden er også vores lam blevet økologiske. Læs mere om vores økologiske får og lam.

 

Det betyder selvfølgelig, at vi ikke sprøjter og at vi kun gøder i med naturgødning i begrænset omfang. Vores får lever alene af græsset fra markerne dels friskt og som hø-vrap. På dem måde er det begrænset, hvad vi og maskinstationen bruger af brændstof på at høste og holde markerne og transportere foder. Den beskedne tilførte mængde kvælstof dels fra de fritgående får og fra gødning spredt på markerne skåner også miljøet.


Kom ud og oplev Lyngholm Landsted, et sted hvor vi lever med omtanke og nyder og byder på dejlig natur, oplevelser og produkter fra den.

 

Vi har hygget os helt enormt i et miljø og sted som er helt unikt! Vi har forelsket os i Tuse Næs og vil fortsætte jagten på vort eget lille paradis :-) Tusind tak for gæstfrihed, omsorg og et inspirerende ophold.
Varme hilsener fra Jan og Anne, Norge
Tusind tak for et par gode dage hos jer. Hvor er det dejligt at I formår, fra hjertet at skabe så gode rammer for dyr såvel som mennesker :-) Vi har fået slappet helt af og fået gode oplevelser og vi kommer gerne igen.
Kærlig hilsen fra Kim, Mie, Nanna og Malthe, Skørping