ØKOLOGISKE FÅR OG LAM                                                                                                                                            

Lyngholm Landsted er et økologisk landbrug på 21 tdl land med 41 moderfår af racen Gotlandsk Pelsfår samt en lille flok af specielle krydsninger med Gotlandsk Pelsfår, som er hvidkrøllede i pelsen. Landbrug og lammeproduktion blev omlagt til økologi i 2012. De er tilpasset det danske klima og kan gå uge hele året, men har selvfølgelig altid adgang til læhuse med halmstrøelse samt læ- og skyggeremiser. Fårene har M3 status og er fri for klovsyge. Vi sælger får, gimmere og væddere til levebrug, samt økologiske slagtelam ved forudbestilling.

Her følger vi årets og naturens gang. Fårene læmmer i april-maj og går hele sommeren sammen med deres lam i de smukke morænebakker. De har adgang til store arealer med græs og flyttes jævnligt rundt mellem foldene. Dermed forebygger vi sygdom og dyrene trives derfor særdeles godt. I august-september måned sorteres vædderlammene fra. Lammene slagtes fra sidst i september/oktober samt nogle gange også i januar. Dette betyder at lammene normalt kun er opvokset på modermælk og græs. 2014 var en tørkesommer uden lige. Dette gav os udfordring i forhold til at have nok græs til får og lam. Vi gik med på "Bonderøvens" "bølge" omkring løvhø. Her nåede det bare aldrig at blive til hø, da de fik hele fældede træer ind på marken og i løbet af meget kort tid var træerne fuldstændig plukket for løv ;-) Vi har mange hundrede meter læhegn-bælter på ejendommen, som længe har trængt til beskæring. De efterfølgende år, også med udbredt tørke somre, har vi gjort et kraftigt indhug i den varierede beplantning. Det har givet lys, luft og plads til de tilbageværende træer og buske. Der blev fældet stort set dagligt og spist med stor fornøjelse af får og lam. Utroligt at se hvor hurtigt sådan et træ kan blive plukket! Tilbage ligger kun grene til flis og stammer til brænde. Mineraler er der blevet spist mindre af, mens vi har suppleret med løv, kviste og grene, men de har altid fri adgang til mineraler og kan tage efter behov. Om vinteren fodres der med wraphø af høj kvalitet, høstet på egne marker.

Vi tager bestillinger på lam som slagtes i september-oktober. Vil du købe et lam, så send os en mail på;  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring/sms 2096 2030 og kom på kundelisten, så sender vi dig et bestillingsskema med udskæringsmuligheder, når tiden nærmer sig. Vi sælger hele lam (evt. ½ lam, hvis der er nogen at dele med), top kvalitet hakket kød, spegepølser og røgvarer.

Lam og får slagtes i Slangerup, hvor de hænger i 5-8 dage og modner, hvilket gør kødet meget mørt. Herefter udskæres det efter ønske og afhentes (oplyses ved bestilling hos os)

OBS! Vi har også de smukkeste fåre- og lammeskind til salg, enkelte langhårede (ikke vaskbare) og ellers kortklippede (vaskbare) siddeskind af høj kvalitet og meget lang holdbarhed. Passer perfekt i sofaen, ynglingsstolen, havestolen eller bænken på terrassen, sejlbåden eller jagtstolen. Er også velegnet i barnevognen.


Fåreavler i fritiden

Blandt andet kan du høre om det nye koncept ANDELSFÅR. Nu er det nemlig muligt at blive bonde på deltid. Tanken er, at folk kan købe sig ind i en økologisk besætning og få andel i et får. En flok fåreavlere på Sjælland tilbyder nu, at byboere og andre interesserede kan blive fåreavlere i fritiden.

På den måde kan de, der ellers ikke lige har mulighed for at realisere drømmen om et liv på landet, få mulighed for at være med til at passe dyrene, navngive fåret og følge med i den daglige pasning.

Se lidt intro her https://www.youtube.com/watch?v=hzwKLF_2Qw4

 

Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det
økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at
opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne:

Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Den Europæiske Landbrugsfond

for Udvikling af Landdistrikterne

untitled

 

 

IMGP2157

flere skind på terrasse

gute kort

         Selskabslokaler

        Bed and Breakfast