Fårets dag PÅSKELØRDAG MED OPLEVELSER på Tuse Næs 2017


Oplevelser på Lyngholm Landsted Påskelørdag 15. april, kl. 11-16

Lørdag i Påsken byder Lyngholm Landsted på Tuse Næs velkommen til et arrangement fuld af oplevelser. Det vil blive med udgangspunkt i Fårets dag påskelørdag. Mød nyfødte lam både i stald og på fold. Små påskekyllinger, høns, katte og hyrdehund. Du kan komme ud blandt alle gårdens dyr. Der er også mulighed for at nyde gourmet hotdogs i cafeen, eller dejlige påskekager, kaffe, kakao og meget andet. Derudover vil der blive rig mulighed for at opleve forskellige påskeaktiviteter. Så sæt dagen af til en begivenhedsrig udflugt til landstedet på Tuse Næs.

Under en times kørsel fra København
Vi bor kun 15 minutter fra Holbæk by og 50 minutter fra København C, meget centralt med motorvej 21 kun ca 5 min. fra afkørslen. HUSK at dreje fra ved afkørsel 20, Holbæk V - Tuse Næs, derfra følges skiltene mod Tuse Næs. 

Café med frokost, gårdens dyr og lokale boder
Der vil også være salg af lette retter, øko kaffe/te, påske-kager og vafler mv., som kan nydes ude i omgivelserne. Her er både borde og bænke.  Ellemosegarden kommer med de yndige kyllinger og flotte høns. Det er bestemt ikke helt almindelige høns, for nogle af dem lægger grønne æg og andre chokoladebrune æg med sorte prikker! Med dette arrangement vil vi også gerne gøre opmærksom på økologi og dyrevelfærd. Lyngholm Landsted er et økologisk fårebrug med produktion af slagtelam. Ellemosegaarden producerer velfærdskyllinger, hvor kyllingerne har meget mere plads og tre gange så lang opvæksttid i forhold til traditionelle kyllinger.

Flere herlige påskeoplevelser

For børnene er der flere aktiviteter bl.a. vil det være muligt at male sit eget æg og bagefter prøve den gode gamle trille påskeæg leg på skråningerne i haven.
Der kommer også flere skønne boder med lækre lammeskind fra vores økologiske får, uld, garn, lokalt kunsthåndværk og påskepynt og dejlige delikatesser, så medbring kontanter.


Fåreavler i fritiden
Blandt andet kan du høre om det nye koncept ANDELSFÅR. Nu er det nemlig muligt at blive bonde på deltid. Tanken er, at folk kan købe sig ind i en økologisk besætning og få andel i et får. En flok fåreavlere på Sjælland tilbyder nu, at byboere og andre interesserede kan blive fåreavlere i fritiden.

På den måde kan byboere og andre, der ellers ikke lige har mulighed for at realisere drømmen om et liv på landet, få mulighed for at være med til at passe dyrene, navngive fåret og følge med i den daglige pasning. Du kan møde koncept udvikler Lisbeth Færch Gjerulff her på Lyngholm Landsted den 15. april

Se lidt intro her https://www.youtube.com/watch?v=hzwKLF_2Qw4 

Vi tager i mod kontanter og mobilepay (ingen DK/kreditkort)